Odaberite svoj jezik

Život nema cijenu – humanitarna akcija Bina Istra i partnera

    Grad Opatija, poznat po svojoj predivnoj obali i dugoj tradiciji turizma, nije bio samo domaćin turistima ove godine. U petak, 15. rujna 2023. godine, Ljetna pozotnica Opatija bila je mjesto posebnoga događaja - humanitarnog koncerta pod nazivom ¨Život nema cijenu - humanitarna akcija Bina Istra i prijatelja˝.


Povodom zatvaranja financijske konstrukcije i početka radova za pod-fazu 2B2-2 (dionica Matulji Učka) i 2B2-3 (Vijadukti Mirna i Limska Draga) kojima će mreža Istarskog ipsilona A8 i A9 biti u cijelosti izgrađena u punom profilu te će se po dovršetku čvora Matulji spojiti s obilaznicom Rijeke, odnosno s mrežom Hrvatskih autocesta, organizator ovog velikog događaja, tvrtka Bina Istra, odlučila je da ovaj trenutak treba biti obilježen ne samo kao inženjerski podvig, već i kao prilika za humanitarnu akciju.


Glazbeni dio programa bio je obilježen nastupima nekih od najprepoznatljivijih hrvatskih glazbenica, uključujući Severinu, Maju Šuput i grupu Enjoy, čije su energične izvedbe sve prisutne potaknule na ples.


Prikupljena financijska sredstva tijekom i nakon koncerta namijenjena su za nabavku medicinskih aparata i opreme za pedijatrijske odjele KBC-a Zagreb i KBC-a Rijeka. Ovom donacijom želi se osigurati neprekidan pristup vrhunskoj medicinskoj skrbi za djecu, koristeći napredne medicinske tehnologije, čime se unaprjeđuje kvaliteta liječenja i ishodi za male pacijente.


Dodatno, sredstva će biti iskorištena i za nabavu dostavnog vozila koje će se koristiti za distribuciju humanitarne pomoći udruzi "Mali zmaj" iz Zagreba. Ova organizacija brine se za 500 djece u potrebi i njihove obitelji, pružajući im podršku i pomoć kad im je to najpotrebnije.


Ovaj događaj je bio još jedan podsjetnik na važnost zajedništva i solidarnosti, te smo kao Komora iznimno počašćeni što smo sudjelovali u ovakvoj divnoj i nesebičnoj inicijativi.


Dajući podršku djeci koja se suočavaju s medicinskim izazovima i obiteljima u potrebi, Bina  Istra i partneri pokazali su da se život zaista ne može mjeriti novcem, ali da možemo učiniti mnogo kako bismo ga učinili boljim.